2011. november 23., szerda

VV Esztert nem zárja ki az ügyvédi kamara

Vizsgálódhat-e VV Eszter ügyében az Ügyvédi Kamara? – ezt próbálja tisztázni a fegyelmi főmegbízott. A jelek szerint a szakmai szervezet aligha fosztja meg tagságától a valóságshow-hőst.

Felröppent a hír, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara vizsgálatot indít VV Eszter ügyében, aki sokak szerint ügyvédhez méltatlan viselkedést tanúsít az RTL Klub valóságshow-jában. A megjelent cikkek azt találgatták, hogy a taláros testület kiveti-e soraiból a gátlásaitól és ruháitól is könnyen megváló ügyvédnőt, aki a ValóVilág-villába való belépésével komoly jogi vitát indított el. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettesétől, dr. Kovács Kázmértól érdekes információkat kaptunk az ügyről.

– Jelenleg előzetes vizsgálati eljárás folyik, melynek az a célja, hogy tisztázza a legfontosabb kérdést: ha egy ügyvéd szünetelteti a praxisát, akkor vonatkozhat- e rá egyáltalán az Ügyvédi Kamara etikai kódexe? Ezt a fegyelmi főmegbízott vizsgálja, az eredményről pedig előzetes jelentést ad a bizottságnak. Ha arra jut, hogy az etikai kódex alapján az ügyvéd felelősségre vonható, akkor elindulhat az eljárás. De ennek megindítása sem jelenti azt, hogy szankciókat szabnak ki. Kétféle vizsgálat lehetséges, az enyhébb az etikai, a súlyosabb a fegyelmi. Véleményem szerint a legsúlyosabb szankció kiszabására nem kerül sor – utalt arra, hogy dr. Dadi Eszter a valóságshow után is nyugodtan praktizálhat majd. (Bors)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!