2011. december 21., szerda

Ismét gigantikus büntetés az RTL Klubnak?

Tavaly kevés híján 300 milliós bírságot sikerült lerónia a ValóVilág negyedik szériájának. Az összeg nagy része a korhatárt jelző karikák nem megfelelő használatából és a töméntelen káromkodásból, illetve a szolidan, ámbár a jelek szerint nem megfelelően elbújtatott reklámokból adódott össze. Az idei szériát mint aranytojást tojó tyúkot figyeli az NMHH.

Az ember azt hihetné, hogy a VV4 játékosainak káromkodási szokásait lehetetlen felülmúlni, de elég, ha megpróbáljuk összeszámolni a hétfői adásban elhangzó trágárságokat. Természetesen a szitokszavak nem csak a fent említett adásnapon uralták a villa légkörét. Mondhatjuk, hogy a csúnya beszéd már-már tendenciózusan része a játék mindennapjainak.

Az Új Ász megkereste az NMHH sajtóosztályát, ahol elárulták: idén is kiemelt figyelmet szentelnek az RTL Klubon futó valóságshow-nak.

- A Médiatanács elfogadta a 2012. évi piacfelügyeleti, általános hatósági felügyeleti és ellenőrzési tervet, amely a kiskorúak védelmét helyezi előtérbe. Kiemelt feladatként kezeljük a valóságshow-kat, így a ValóVilágot is, amelyre ez idáig 22 nézői panasz érkezett. Ez kevésnek tűnhet, ugyanakkor értelemszerűen vezeti az egy műsorra érkező panaszok listáját - tájékoztatta a napilapot az NMHH sajtóosztálya.

(Forrás: Stop/Új Ász)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!