2011. január 27., csütörtök

Hamarosan dönthet a médiahatóság a ValóVilágról

Hetvenhez közelít az RTL Klub valóságshow-ja miatt beérkezett panaszok száma, de döntés még nem született arra vonatkozóan, hogy sértett-e törvényt a Való Világ. Egy hónapon belül születhet ítélet - írja az [origo],

Az RTL Klub Való Világ című műsora miatt 2011 január harmadik hetéig 65 panasz érkezett a médiahatósághoz - azóta csökkent a feljelentők aktivitása, csak néhány negatív észrevétel volt nézői oldalról, így hetven felé közelít a panaszok száma. Az [origo] kérdésére Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője elmondta, hogy a bejelentések egy részével összefüggésben már elkészült a szakértők - szociológusok, pszichológusok - által jegyzett véleményezési anyag, amelynek alapján a médiatanács megküldi észrevételeit a televíziónak, illetve döntést hozhat. A szóvivő szerint szólnak érvek amellett is, hogy a panaszokat vagy azok egy részét összevontan bírálják el.

A VV4 elleni panaszok nagy része még 2010 novemberében és decemberében érkezett, így azokról a korábbi médiatörvény alapján dönt a médiatanács. Az első döntés egy hónapon belül várható - a valóságshow pedig nagy valószínűséggel májusig is eltart.

(origo)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!