2010. november 23., kedd

Indult a ValóVilág, tovább növelte rajongótáborát az X-Faktor

Tovább növelte nézettségét a teljes lakosság körében az RTL Klub zenei tehetségkutató-versenye, az X-Faktor. Több, mint 2,7 millióan nézték szombat este, míg a kereskedelmileg kiemelt 18-49 éves korosztály 57,2 százaléka izgulta végig, ki búcsúzik el a további élő adásoktól. Jól nyitott az RTL Klub valóságshow-ja, a ValóVilág 4 is, és főműsoridőben a csatorna hét napból hatot nyert meg a nézettségi versenyben.

A múlt héten főműsoridőben a 18-49 éves korosztály 32,7 százaléka kapcsolt az RTL Klubra, míg átlagosan 25,5 százalék nézte a TV2-t. Ezután a Film+ (4% SHR), a Viasat3(3,7% SHR), a Cool (3,6% SHR) és az MTV (3,5% SHR) következik.

A hét legnézettebb műsora ezúttal is az RTL Klub tehetségkutató versenye, az X-Faktor volt: a 18-49 éves nézők 57,2 százaléka követte figyelemmel, hogyan éneklik a fiatal énekesek a bulihimnuszokat. A teljes lakosságra nézve több, mint 2,7 millióan izgulták végig, ki folytathatja a küzdelmet. A kiemelt korcsoportban a második legnézettebb műsor a vasárnap este, az RTL Klubon vetített Harry Potter és a Főnix rendje című amerikai film volt (41,7% SHR).

Továbbra is jól szerepelnek az RTL Klub saját gyártású műsorai: a Barátok közt csupán pénteken nem bírt a konkurencián vetített Megasztárral szemben, átlagosan a teljes lakosság körében több, mint másfél millióan figyelik Berényiék életét. Jól szerepeltek a szórakoztatás nagyágyúi is: a Showder Klub hétfőn 33,7 százalékos nézettséget produkált a 18-49 éves korosztályban a Gyilkos számok című sorozattal (27,3% SHR) és a Megamánia (20,4% SHR) műsorral szemben.

Ugyancsak megnyerte a csütörtök estét az Esti Showder Fábry Sándorral (31,8% SHR) és az utána következő Házon kívül című magazinműsor (27,6% SHR), miközben a tv2-n Richard Gere-rel ment a Beugratás című film (16,3% SHR), majd a Megamánia (15,3% SHR) . És ugyancsak megnyerte a maga csatáját a Heti hetes is: vasárnap este a 18-49 év közötti korosztályban 28,2 százalék választotta Jáksó Lászlóékat, míg a Frizbi Hajdú Péterrel című műsort 24,6 százalék.

Ugyancsak jól nyitott a ValóVilág4: szombat este, közvetlenül az X-Faktor után induló valóságshow-t a kiemelt korosztály 42,8 százaléka követte figyelemmel, míg a teljes lakosság körében ez az arány 43,5%, de ez is másfél millió nézőt jelentett.

A 47. héten folytatódnak a ValóVilág4-ben a beszavazóshow-k, majd szerdán beköltöznek az első civil lakók a villába. Szombaton „egy-slágeres” előadók dalait adják elő az X-Faktor még versenyben lévő döntősei. Pénteken este megkezdődött a jegyértékesítés a december 22-ei X-Faktor koncertre, amely a Papp László Sportarénában lesz. Mivel az élő adásokra és a klubkoncertekre korlátozottak a lehetőségek, az Arénában jobbak a lehetőségei azoknak, aki személyesen is szeretné meghallgatni az ország új kedvenceit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!