2010. november 23., kedd

Stohl András nyilatkozott a szombat estéről

Az [origo] hírportál készített ma egy interjút Stohl Andrással, a ValóVilág 4 egyik műsorvezetőjével, amiben többek között arról is kérdezték, mit gondol, miért őt kérték fel műsorvezetőnek és hogyan fogadta a közönség a felkérését. A interjút érintetlenül közöljük:

Tudja, hogy kockáztat szerepeltetésével az RTL Klub, de szerinte a csatorna nem emberbaráti szeretetből választotta őt a Való Világ műsorvezetésére. A stáb szeretete megnyugtatta, a show után főképp pozitív visszajelzéseket kapott. Hamarosan kezdődik az ügye bírósági szakasza, nyílt tárgyalást kért, hogy lássa a média, a közönség, hogy nincs mit titkolnia.

Decemberben kezdődik ügyének bírósági szakasza. Mit vár tőle?

- Nem akarok semmit sem eltitkolni, oda akarok állni, szembenézni azzal, amit tettem. Egyértelmű az eset, nincs mit trükközni, vállalom a felelősséget. Épp ezért lesz nyílt tárgyalás, ott lehet a sajtó: nem akarom, hogy zárt tárgyalás miatt spekuláció, találgatás induljon arról, mégis, mi zajlik az ajtók mögött.

Minden tévézőt meglepett, hogy az RTL Klub rehabilitálta, és műsorvezetőként dobta be a Való Világ 4-ben. Hogyan sikerült a szerződés tényét eltitkolni?

- Szerintem a nagy húzás az volt az RTL Klub részéről, hogy Sebestyén Balázs nevét bedobták, mondván, ő lesz a valóságshow egyik műsorvezetője. Nagyon ismert név, így utána megszűntek a találgatások. Nyerő húzás volt, szerintem jól sikerült.

A Rossz vagyok, de használható című dal a VV4 első show-ja elején üzenet volt: ki találta ki, hogy ez legyen?

- Ez persze önirónia volt, a szerkesztők találták ki, figyelembe véve, hogy ez mégiscsak egy tévéshow, ahova valahogyan be kell jönni. Közben nem lehet elmenni amellett, amit történt velem pár hónapja, mindenki tisztában van vele, milyen helyzetben vezetem a műsort. Nem is volt könnyű. Izgultam, hiszen mégiscsak egy különleges helyzet, hogy egy borzalmas nagy hiba után oda kell állni az emberek elé. Két nappal a karambol utána a színházban is színpadra léptem, de egy tévéműsorban nincs közvetlen visszajelzés, nem olyan a taps, mint egy darab végén. Nem tudhattam a műsor során, hogy a tévézők anyáztak, vagy örültek, hogy újra látnak.

És a műsor végén milyen visszajelzések érkeztek?

- Úgy szokott lenni, hogy azok jönnek oda, akik szeretnek, azok küldenek sms-t, akikkel jóban van az ember, így főleg pozitív visszajelzést kaptam. A VV4 előtt tíz perccel ért véget az X-Faktor, egy közeli stúdióban, onnan az egész stáb átjött, drukkolt nekem, ez pedig jólesett.

Jó a kapcsolata a háttérdolgozókkal?

- Ez közös munka, a sikert a csapatmunka hozza. Nem hiszek abban, hogy valaki, aki műsort vezet, különb lenne annál, mint aki kezébe adja a mappát. A mappa persze most is szerepet kapott, a szavazást lezáró mozdulatot már csak a poén kedvéért is visszahoztuk, hat év után. Hogy ez marad-e, meg kell beszélni az adásrendezővel.

És ön marad a műsorban?

- Az RTL-en hárman vezetjük a Való Világ-ot. Az elején gyakran lesznek beszavazóshow-k, ezeken is lesz munkám, de mindenki a szerint van beosztva, ráér-e: az RTL Klub pedig egyeztetett a másik munkahelyemmel, a Nemzeti Színházzal. Hogy ki mikor lesz képernyőn, az attól is függ, hogy mi a beszavazóshow-k témája. Tematikai adások ezek, így ha rosszlányok, plasztikcicák kerülnek sorra, akkor feltehetően mi leszünk Balázzsal, ha szépfiúkra lehet szavazni, akkor Lilu lesz ott a stúdióban. Nagyjából december középig vagyunk beosztva, de ez nyilván változhat.



Media_httpsorozatnezo_tzcdc



Liluval dolgozott már, de Sebestyén Balázst mennyire ismeri?

- Liluval sokat voltunk együtt képernyőn, jól ismerjük egymást. Balázzsal is kijövünk: nem tudom, mennyire vagyunk egy hullámhosszon, mert eddig egy felületes, kollegiális viszony volt köztünk. Most lesz időnk többet megtudni a másikról, mert olyan is lesz, hogy mi ketten leszünk képernyőn. Mind a három műsorvezető bevethető a másik kettővel.

Az RTL merészet húzott azzal, hogy szerepelteti, megromlott kedveltségi indexe ellenére. Látta a számokat, amire a csatorna hivatkozott?

- Természetesen a szerződés előtt többször beszélgettünk erről, így Kolosi Péter programigazgatóval is. Jeleztem, hogy fenntartásaim vannak, nem tudom, vállalhatok-e most ilyen show-t. Kétségeim voltak, kellek-e valóban a nézőknek, nincs-e nagyon korán a visszatéréshez. A felmérések eredményéről tájékoztattak, százalékokra nem emlékszem, de az jött ki, hogy - főleg a VV-nézőknél, a műsort váróknál - sokan elfogadnak, várnak vissza. Más műsorral nyilván nehezebb lett volna a tévés visszatérés, de ezzel, a VV-vel lehet indokolni, hogy helyem van a képernyőn, mivel mégiscsak én voltam az első három széria egyik műsorvezetője. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a csatorna döntése, itt nem emberbaráti szeretet vezérelte az RTL Klubot: ez egy műsor, egy termék, amit újra meg kell csinálni.

Az első adás lement, Benkő már meztelenkedett. Mit gondol a műsorról?

- Ez csak az első adás volt, a második jobb lesz, a harmadik pedig még jobb. Benkő akciójához nehéz hozzászólni, mert valamennyire a műsor stílusába belefér, azonban nekem, 43 éves fejjel már nehezebb elviselni az ilyesmit. Nem olyan őszinte a mosolyom. Kicsit nyugodtabb, érettebb vagyok, mint pár éve. Épp ezért is lesz jó a mi műsorvezető triónk, mert hárman három, nagyon különböző stílust képviselünk. Balázs villámgyors, cinikus, beszólós, Lilu pedig mindent kimond, amit gondol, kemény is tud lenni, én meg megértőbb, empatikusabb lettem mára. Ez persze nincs leosztva, de én így érzem.

-------------------------

Stohl visszatérését Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója számokkal magyarázta: "Nagyon sokat gondolkodtunk rajta, hogy mit tegyünk. Végül egy közvélemény-kutatás döntött. Azt a kérdést szegeztük az embereknek, hogy mit szólnának, ha Stohl András vezetné a VV4-et, és egyértelmű volt az eredmény. Emellett tisztában vagyunk azzal, hogy eljárás folyik András ellen. Ugyanúgy, mint bármely más állampolgár esetében, az ő ügyét sem befolyásolja, hogy hol dolgozik éppen. Megeshet, hogy a műsor közben letöltendő szabadságvesztésre ítélik. Ezzel is mindannyian tisztában vagyunk."

A Tárki kutatásából kiderül, hogy minél valószínűbb, hogy valaki nézne egy valóságshow-t, annál határozottabban pártolja, hogy annak Stohl András legyen a műsorvezetője. A biztos nézők háromnegyede határozottan támogatta Stohl András műsorvezetőként való alkalmazását, és további 16 százalékuk is inkább az "igen" felé hajlott. A valószínű nézők közel háromnegyede is határozottan vagy szívesen látná, és - hasonlóan a biztos nézőkhöz - körükben is csak 11 százalék volt a határozott ellenzők aránya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!